Home » Paraat

Paraat

Iedereen kan wel eens hulp en steun gebruiken en wie is daar het best en het geschikte voor ' Uw gebuur '.  Soms moet het snel gaan, bijvoorbeeld je bent alleen en hebt dringend medicatie nodig maar je hebt niemand dicht in de buurt van familie. Klop of bel gerust eens aan bij je gebuur, ze zullen je graag verder helpen. Als alleenstaande is het ook handig dat je uw dichtste gebuur kent, samen eens aan de koffie zitten, gezellig wat kletsen enz.  Alleen op de wereld zijn kan en mag niet, we leven allemaal maar één keer en daar moet je volledig van genieten. Zeg nu zelf wat is er plezanter dan een goede band met uw buur, er kan altijd wel iets gaande zijn. Neem nu je woont niet op de begane grond, brievenbus is beneden en je bent wat slecht te been. Uw buur zal wel uw brievenbus lichten als je het vraagt, of eens een boodschap voor je meebrengen. Neem nu je moet naar het ziekenhuis voor een dag opname, je krijgt een lichte verdoving, dan mag je liefst niet alleen terug naar huis gaan want je hebt begeleiding nodig. Uw familie is die dag nog aan het werk, uw buurman of vrouw zal je graag komen ophalen onder begeleiding zo dat je snel terug naar huis kunt gaan.

Buren voor buren


Wie uw buren zijn maakt niet uit want je woont en leeft als buren naast elkaar op een flat of in een woning. Elkaar begroeten als je mekaar kruist op straat, in de gang of in de winkel, je hebt bijna altijd contact als je iemand beter kent. Je hoeft nu niet elke dag bij elkaar te zijn als je maar weet dat je op elkaar kunt rekenen. Als je goede afspraken maakt maakt alles zoveel gemakkelijker en blijf je een goede band houden met je buur. Je houd bijvoorbeeld ook van een mooie nette straat maar er kan wel eens sluitstort gedaan worden, neem dan contact op met de aangewezen diensten of je kan ons contacteren dan kunnen wij dit regelen in uw plaats. Daarbij hebben we ook een pagina genaamd " Burgerwacht" omdat we zelf geregeld de buurt in het oog houden. 

Ben je iemand via deze weg ook in het zelfde schoentje, of je bent een helpende hand waar nodig is... je mag altijd uw referentie plaatsen hieronder en zo laat u uw buren een inspiratie na.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.